31. mai 2015

La gresset gro!


Med bikuba på plass har vi en plan om la deler av plenen gro. Det har resultert i at flere planter dukker opp, noen vil kalle det ugress. Døvneslen er et slikt ugress ( med mange bruksområder også for mennesker ) Humla elsker denne planten. Men i dag så jeg også et par bier som tok en liten smaksprøve.

Plenen som får gro og bli blomstereng skal slåes to ganger i løpet av sommeren.

Biene kommer inn med pollen
Er det fint vær på onsdag skal biene røktes. Er det bier på alle tavlene i det nye skattkammeret, så skal det på en ny skattekasse på. Den nye skattekasse kommer da direkte over yngelrommet og dronninggitteret. Og den gamle kommer på toppen. Er det trangt i yngelrommet flytter jeg opp yngeltavler slik at dronningen får plass. To - tre ledige tavler trenger hun i yngelrommet. I tillegg trenger hun minimum 1 - 2 tavler med for ( honning og pollen ).*

*Rettelse: 

Fra 2020 setter jeg nytt yngelrom, en ren helkasse med mest byggevoks under det gamle yngelrommet og uten noe dronninggitter mellom kassene. Yngelrommet består da av to kasser. Det nye rommet blir den kassen jeg vintrer biene inn i. Erfaring sesong 2020 er at dette også er et godt tiltak mot sverming.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.