8. mai 2018

Is med smak av mandel

Rognebærblad gir isen en svak grønn farge
Boka "Naturligvis" av Hanne Aass har flere ideer til matauk. Rognebærblad har for eksempel en mild mandelsmak og kan brukes i hjemmelaget is.

Rognebærblad skal plukkes rett før de springer helt ut, senere får bladene en besk smak.

7 dl rognebærblad
5 dl melk
2,5 dl fløte
2 dl sukker
6 eggeplommer

Rognebær kokes opp med fløte og melk. Kok forsiktig opp men ta kjelen av rett før det koker - avkjøl og sett kaldt. La blandingen stå i minst fire timer. Sil så rognebærbladene fra melken.

Pisk egg og sukker til eggedosis.

Rør inn i melken og kok opp, men ikke la blandingen koke - da blir isen kornete. Rør melkeblandingen i 10 - 15 minutter på svak varme. Hel i form avkjøl - og sett isblandingen i fryseren.

Rør i isen hver halvtime - ca. 5 - 6 ganger skulle holde.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.