Rognebærblad gir isen en svak grønn farge |
Rognebærblad skal plukkes rett før de springer helt ut, senere får bladene en besk smak.
7 dl rognebærblad
5 dl melk
2,5 dl fløte
2 dl sukker
6 eggeplommer
Rognebær kokes opp med fløte og melk. Kok forsiktig opp men ta kjelen av rett før det koker - avkjøl og sett kaldt. La blandingen stå i minst fire timer. Sil så rognebærbladene fra melken.
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Rør inn i melken og kok opp, men ikke la blandingen koke - da blir isen kornete. Rør melkeblandingen i 10 - 15 minutter på svak varme. Hel i form avkjøl - og sett isblandingen i fryseren.
Rør i isen hver halvtime - ca. 5 - 6 ganger skulle holde.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.