Det er oktober. I hagen begynner løvet på hagtornhekkene å skifte farge. I år har jeg for første gang plukket hagtornbær. Hagtornbær smaker kanskje ikke spesielt godt, men er likevel svært sunne og har mange bruksområder. Jeg har valgt å lage et syltetøy som smaker supert på ristet brød.
- Plukk og rens bærene for stilker
- Skyll bærene i kaldt vann
- Legges i en gryte med litt vann i bunnen ( ca 1 dl til 1 liter bær )
- Kok opp, skru ned temperaturene til svak varme og la bærene småkoke videre i en god halvtime.
- Hell bærene i en sil eller et saftklede og press mest mulig saft ut. Man kan gjerne røre og presse massen med en tresleiv.
- Saften kokes opp igjen med litt sukker og helles på rene glass.
|
Newettas Zinnemon Girl "Elsa" med en bolle nyplukkete hagtornbær |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.