1. oktober 2012

Myntegele

Krusermynten skjærer jeg tilbake hver høst. Skyll myntebladene og legg dem i kokende vann i fem minutter. Beregn 50 gram friske mynteblader til 4 dl. kokende vann. La myntebladene trekke til vannet er kaldt. Tilsett så en plate gelatin ( eller rør inn 25 gram Ceryo frukt pektinpulver ) kok opp og tilsett 500 gram sukker. Kok sirupen i ett minutt og hell tilslutt opp i rene glass.

Hjemmelaget myntegele blir ikke lysegrønn, slik som den man kjøper i butikken, men svak brun. Man kan godt tilsette noen hakkete mynteblad. Da blir geleen ekstra dekorativ.

2 kommentarer:

 1. Mmmm-deilig til lammestegen!
  Bestemor

  SvarSlett
 2. Hei !

  Jeg jobber for nettstedet Alleoppskrifter.no der brukerne kan søke gjennom titusener av oppskrifter fra norske mat nettsteder og blogger.

  Jeg la merke til at du har et stort antall smakfulle oppskrifter i bloggen din og jeg vil gjerne foreslå deg til å ta en titt på vår Topp Mat Blogg seksjon her: http://www.alleoppskrifter.no/matbloggtoppen

  Hvis du ønsker å legge din blogg til listen på Alleoppskrifter.no, er alt du trenger å gjøre å følge instruksjonene her: http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

  Vårt konsept er allerede live i de andre Skandinaviske landene, samt i Sør- og Sentral-Europa, og vi leverer tusenvis av besøkende til mat bloggerne daglig. Noen av de beste mat bloggerne får 10.000 + besøkende fra oss på en ukentlig basis.

  Forhåpentligvis vil din blog også være opp i toppen!


  Varme hilsen,
  Christina
  http://www.alleoppskrifter.no/

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.