2. juni 2013

Rabarbarasorbet



Under plommetreet står rabarbaraen. Nå er den full av fine, tynne stilker som egner seg godt til en sorbet. 

Vask og kutt stenglene i biter ca. 400 gram. Legg dem i en kjele med 300 gram sukker og tilsett 2 dl vann. Kok opp og la rabarbaren blir mør. Sil opp saften. Mos rabararen og rør det inn i saften igjen med med mer vann slik at det blir nesten 1 liter væske. Hell væsken i en liten brødform, kjøl av og sett brødformen i fryseren når væsken er kald. Rør sorbeten et par ganger, sett den tilbake i fryseren. Etter et døgn har du en fin rosa sorbet som kan serveres alene eller sammen med fløteis.

2 kommentarer:

  1. Mmm det må vel være en smak av sommer, oppskriften er notert.
    Marit.

    SvarSlett
  2. Jeg haaar så mye rabarbra, skal lage saft i morgen, men kansje jeg må prøve denne også. Det så jo veldig godt u da :D:D

    SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.