Under plommetreet står rabarbaraen. Nå er den full av fine, tynne stilker som egner seg godt til en sorbet.
Vask og kutt stenglene i biter ca. 400 gram. Legg dem i en kjele med 300 gram sukker og tilsett 2 dl vann. Kok opp og la rabarbaren blir mør. Sil opp saften. Mos rabararen og rør det inn i saften igjen med med mer vann slik at det blir nesten 1 liter væske. Hell væsken i en liten brødform, kjøl av og sett brødformen i fryseren når væsken er kald. Rør sorbeten et par ganger, sett den tilbake i fryseren. Etter et døgn har du en fin rosa sorbet som kan serveres alene eller sammen med fløteis.
Mmm det må vel være en smak av sommer, oppskriften er notert.
SvarSlettMarit.
Jeg haaar så mye rabarbra, skal lage saft i morgen, men kansje jeg må prøve denne også. Det så jo veldig godt u da :D:D
SvarSlett