29. juli 2013

Kirsebærpai


 Kirsebærene er modne! Jeg plukker noen og legger på frysen til safting. Men det er hyggelig å bruke noen nå mens de er ferske.

Sett stekeovnen på 180 C

Rør 100 gram melis sammen med 125 gram smør. Tilsett litt salt og 200 gram hvetemel, to eggeplommer og fire spiseskjeer kaldt vann. La tertedeigen hvile en time i kjøleskapet. Rull den ut som en pølse og skjær opp skiver som trykkes ned i en paiform. Dekk paien med bakepapir og dekk med erter. Har du ikke erter eller bønner for hånden, bruk en kakebunn eller noe som tåler varme og som kan ligge på paibunnen.

Stek i ovnen i 10 minutter. Fjern ertene og bakepapiret og stek videre i fem minutter. Ta bunnen ut og kjøl den ned før du legger på frukt:

5 dl kirsebær uten stein
1 dl sukker
1 spiseskje potetmel

Kok opp og legg på paibunnen

Stek paien videre til kanten er gyldenbrun.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.