15. september 2013

Frø!

Frø av Cosmo, erteblomster og blomkarse "Milkmaid"

Sensommeren og sol gir fortsatt blomstring. Erteblomstene har vært generøse og kommet med rik blomstring. Jeg har plukket inn flere buketter av de ettårige blomstene. Når Cosmoen eller Pyntekorgen er avblomstret, høster jeg de visne blomsterhodene. Sammen med blomkarsens fø og ertebelg fra erteblomstene, blir de lagt i en skål i et sørvendt vindu. Her tørker de, før jeg pakker dem sammen og merker hver pakke med navn. Til slutt setter jeg dem kaldt i kjøleskapet til neste vår. Det blir spennende å se om det er frø med spirekraft ...


Året etter ble det til slutt en fin plante som overlevde min røffe behandling. Spireevnen var med andre ord god. Jeg fikk flere planter som jeg ikke klarte å holde liv i ( eller som døde under mangelfull behandling ) men denne ene slapp unna og ble riktig fin.

3 kommentarer:

 1. I år skal jeg ta frø fra mine også tenkte jeg. Takk for inspirasjon fra deg.Må blomsterhodene være helt visne får du kniper dem av og tar dem inn? Lykke til med dine. Håper de får rikelig med spirekraft:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Takk for kommentar! I år er det første året jeg tar frø fra Pyntekorg. Jeg fikk plantene av svigermor som hadde drevet plantene fram fra frø som var kjøpt. Jeg har tørket avblomstrete blomsterhoder. De var visne - men jeg har tørket dem videre inne. Da faller frøene fort ut og disse samler jeg sammen og forsøker å så neste vår.

   Slett
 2. Hei
  Det er veldig lurt, og ikke minst billig å samle frø av egne planter.
  Ønsker deg lykke til når våren kommer. Skal se du får mange flotte spirer.

  Vivi

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.