![]() |
Bella med Norsk hageleksikon og et eple av sorten "Cox's pomona" |
Det første bindet av Norsk Hageleksikon har vist seg å være et lite "bruktkupp". På bokstaven E finner jeg alt jeg vil vite om epler, epletrær og gode eplesorter og under bokstaven F finner jeg mer informasjon om fruktlagring.
Epler skal plukkes varmsomt. Plukk gjerne de største og la mindre frukt henge så lenge som mulig. Legg eplene i en trekasse foret med en strie. Ifølge hageleksikonet blir smak og aroma best på et lagringssted som har en lagringstemperatur på 10 - 20 grader og høy luftfuktighet ( gjerne 80 - 90 prosent vann. )
Modningen vil da gå raskere, men dette er anbefalt for da får man den beste frukten. Alt etter sort vil lagring på denne måten ta 8 - 20 dager for epler.
![]() |
Eplene plukkes etterhvert og legges forsiktig ned i en trekasse |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.