11. juni 2015

Stille skifte i kuben

Så var det tid for røkt igjen. Det mente ihvertfall jeg. Fem dager siden sist og med mye bra vær, så forventet jeg en stor utvikling da jeg åpnet skattkassen. Men planen fra forrige uke om å sette på en skattkasse til, kunne jeg bare glemme. Biene hadde riktignok begynt å bygge. Og tavlene hadde honning. Men det er ingen tvil om at jeg har utvidet for raskt og det har vært en bom også fordi det har vært kaldt.

Jeg hadde bestemt meg for å sjekke yngelrommet for yngel og for. Det var nok for. Men mye ledig plass. To nye vokstavler, som jeg hadde satt ned på  som erstatning for de yngeltavlene jeg flyttet opp i skattkassen, var nesten ikke bygd. Og det var få bier på dem.

Derfor bestemte jeg meg for å lete videre i yngelrommet. Den neste tavlen var full av bier og forseglete egg. Nå så jeg også dronningen! Grønnmerket og fin.

Idet jeg skal sette ned tavlen så detter det ut en stor hvit larve fra tavlen. Jeg ble så overrasket. Det må være en dronninglarve tenker jeg.

I slike stunder er en god birøkt bok gull verdt. Stille skifte av dronning. Redselen for sverming forsvinner men erstattes av en ny bekymring. Min dronning legger ikke egg. Og nå har jeg ødelagt den hun holdt på å stelle. En telefon til fadderen bekreftet at det jeg fryktet stemte. Det eneste jeg kan gjøre nå er å sitte å vente ... og håpe at hun har lagt flere larver.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.